De-a lungul timpului am preparat foarte multe retete de chec. Asta, pentru ca este un desert care se face usor si rapid. Reteta pe care o prezint mai jos am am gasit-o pe site-ul Craitei si asa cum spune si ea este reteta perfecta. Incercati-l si imi veti da dreptate.
1. Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul pana acestea isi dubleaza volumul.
2. Adaugam uleiul, iaurtul si aromele. Cine doreste poate adauga si alte arome in functie de preferinte.
3. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem.
4. Se adauga alternativ faina si berea, omogenizand usor cu ajutorul unui tel.
5. Oprim o cana din compozite si o amestecam cu pudra de cacao si 2 linguri de bere , astfel incat compozitia sa aibe aceeasi densitate cu cea initiala.
6. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia (deasupra cea cu amestecul de cacao) si lasam la copt la foc mediu spre mic cam 3-40 minute. Cantitatile au foast adaptate pentru un singur chec, tava avand dimensiunea 30x10x8 cm.