Da cand am vazut Prajitura cu dovleac a Elei m-a mancau palmele sa o incerc. Am facut mici modificari, darinmare este aceeasi. Este foarte buna!
Dovleacul ras se pune la fiert (cu foarte putina apa) pana scade apa . Se lasa la racit. Untul se mixeaza cu zaharul pana devine spumos. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecandu-se in cantinuare. Peste acestea se pun: zaharul vanilat,dovleacul, faina si praful de copt. Albusurile le-am mixat pana au sta "mot" si le-am amestecat in compozitie usor de jos in sus.
Toata compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor circa 30-40 minute.
Cand s-a rumenit frumos si a iesit bine la testul cu scobitoarea ,scoatem tava din cuptor si o lasam prajitura sa se. raceasca. Cand s-a racit se pudreaza .
Se serveste rece.