Aceasta reteta de chec o am de la mama mea.
Galbenusurile se freaca cu sarea, uleiul si esentele. Albusurile se bat spuma cu cele 4 linguri de apa si cele 100 g zahar. Dupa ce albusul este gata se incorporeaza galbenusurile si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn ca sa nu se lase albusul. Dupa ce albusul s-a amestecat cu galbenusul se adauga faina si praful de copt amestecand la fel cum am facut cu galbenusurile. Se scot 2-3 linguri de compozitie si se amesteca cu cacaoa.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu ulei si faina sau hartie de copt, se pune compozitia , apoi se pune deasupra amestecul cu cacao si cu o furculita de la un capat la altul se amesteca usor cele doua compozitii.
Se da la cuptor 30-40 de minute.
Se scoate si dupa ce s-a racit se poate felia.
POFTA BUNA!
1
Daca vreti puteti pune in compozitie si coaja de lamaie sau portocala, stafide sau bucati de ciocolata.
2
Daca va place checul mai dulce puteti pune 150 g de zahar.