Aceasta reteta este inventia mea proprie si s-a nascut gandindu-ma la ce altceva pot face din varza… daca se fac parjoale si chiftele, de ce nu s-ar face si chec. Si uite ca se poate si rezultatul m-a multumit, gustul este minunat.
Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h.
Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.
Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba 15-20’, pana devine transparenta, dupa care o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs si racit, putin, cat sa nu ne arda.
Punem feliile de paine la inmuiat in putina apa, dupa care le stoarcem bine si le dam prin masina de tocat. Procedam asa si cu varza fiarta si stoarsa de surplusul de apa.
Punem tocatura intr-un bol, daugam ouale, mararul tocat marunt, branza, sare si piper si omogenizam totul bine.
Rasturnam in tava, jumatate de amestec, asezam bucati de mozzarella (eu le-am taiat in doua) si deasupra amestecul ramas (eu am pus si cateva bucatele de mozzarella ramase).
Radem cascaval, punem cateva bucatele de unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 60’. Mai exact pana se formeaza o crusta maronie deasupra.
Am scos tava, am rasturnat-o pe un platou si am mai ras foarte putin cascaval deasupra, dupa care am lasat-o cam 20’ la racit.
Se taie in felii , se servesc atat calde cat si reci, ca atare sau stropite cu smantana. Un deliciu !
Pofta buna !
1
in loc de branza burduf,se poate folosi branza telemea,dar sa fie din aceia sarata,veche,sa nu fie apoasa.