reteta este de la soacra mea :p
Se separa ouale si untul se scoate la temperatura camerei.
Untul moale se bate impreuna cu zaharul si galbenusurile.
Frecam bine untul cu galbenusurile pana cand se topeste zaharul si apoi radem lamaia, dupa ce am spalat-o bine, si punem o lingura din zeama de lamaie.
Separat, batem albusurile cu un praf de sare si cu zaharul vanilat.
Se adauga albusurile, amestecand de jos in sus, peste compozitia cu unt.
Apoi se adauga treptat faina la fel, amestecand de jos in sus.
Din compozitie, se iau cateva linguri intr-o cana si se amesteca cu cacao.
Restul de compozitie se pune intr-o tava de chec, pe care am uns-o cu unt dinainte.
Pe mijlocul formei, de la un capat la celalalt, turnam compozitia cu cacao si apoi o intindem un pic cu o furculita.
Se da la cuptor la foc mediu 5 minute si apoi la foc mic inca vreo 20 de minute.
Inainte de a scoate checul faceti testul cu scobitoare.
Dupa ce l-am scos din cuptor il pudram cu zahar pudra.
Este ideal la o cana cu lapte sau cafea, dupa preferinte. :p
Pofta buna!
1
daca vi se pare compozitia prea moala puteti sa mai adaugati faina...