Un chec gustos perfect pentru a fi servit langa ceasca de cafea . Eu am folosit un unt de arahide crocant.
Ca la bucatarasi acasa
Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca.
Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta de rom. Adaugam siropul de zahar si untul de arahide. Omogenizam usor.
Faina impreuna cu praful de copt o adaugam in ploaie si omogenizam bine.
Turnam ¾ din compozitie intr-o tava de chec. In restul de compozitie, punem o lingura de cacao si omogenizam. Pe mijlocul tavii de chec, turnam compozitia cu cacao, iar deasupra presaram arahide intregi.
Punem tava in cuptorul incins la 180 grade C si coacem pentru 20-30 minute. Inainte de a scoate tava din cuptor, facem testul scobitorii si mai lasati cateva minute, daca scobitoarea nu ramane curata.
Pofta buna!