Va invitam la o portie de Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea. Se face usor din ingrediente la indemana si este tare gustos. Are o textura umeda si pufoasa si merge servit la cafea.
Pentru Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea ai nevoie de urmatoarele ingediente: oua, zahar, smantana, faina.
Cum se prepara Chec cu smantana - Desertul savuros perfect pentru cafea
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana devin ca o crema. Se adauga smantana, esenta de vanilie si coaja de lamaie. La sfarsit incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt (eu am pus in una de silicon si n-a mai fost nevoie) si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.
Checul s-a vrut a fi un ursulet (asa este tava), dar in momentul in care l-am rasturnat i s-a rupt capul. :)) Copiii s-au amuzat copios si s-au repezit sa-i manance urechile, asa ca nu l-am mai reparat. :)) Am taiat bucati si am pudrat cu zahar.
Poti incerca si reteta de Chec cu afine si merisoare, foarte pufos si bun sau reteta de Chec cu lamaie si mac, un desert pufos si aromat.
Iti recomandam sa incerci si reteta de Chec cu portocale si stafide, un dulce bun si pufos.