Chec cu portocale si ciocolata

de Oana in Prajituri, 6 Dec 2013 | 21611 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 6 linguri de ulei
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale si ciocolata:

Se incinge cuptorul la foc mediu spre mic- al meu nu arata temperatura :) dar cred ca la 180 de grade trebuie sa fie.

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga in ploaie zaharul vanilat si zaharul tos, mixand bine, pana se obtine o spuma tare de bezea. Galbenusurile se freaca cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi se adauga peste albusuri, amestecand usor cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune putin cate putin peste compozitia de bezea, amestecand usor, de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea.

Se imparte compozitia in doua. In prima jumatate se pune coaja rasa de la o portocala. Cacaua se amesteca cu 2-3 linguri de apa fierbinte pana se obtine o crema si se toarna peste a doua jumatate de compozitie. Tot in jumatatea cu cacao se adauga si fulgii de ciocolata.

Se pregatesc doua tavi de chec, unse cu ulei si tapetate cu faina si se pune in fiecare tava, alternativ, cate o lingura din compozitia alba si deasupra o lingura din compozitia cu cacao. Se incepe din mijlocul tavii si se foloseste o lingura mai mare, punand urmatoarea lingura cu compozitie intotdeauna deasupra compozitiei din tava. Dupa ce s-au terminat cele doua compozitii, se presara deasupra fulgi de migdale.       

Se pun tavile cu chec in cuptor, pe grilajul din mijloc si se lasa sa se coaca pana checul trece testul scobitorii si este rumenit frumos deasupra.

Se scot apoi tavile din cuptor si se lasa 10 minute la racit, apoi se scot checurile cu grija si se transfera pe un gratar, unde se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot taia felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti