Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca.
Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja)
Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam.
Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt treptat si mixam pe viteza mica.
Punem compozitia intr-o tava de copt, tapetata cu unt si faina.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-55 minute (depinde de cuptor)
Cand checul e gata (verificati cu scobitoarea) il lasam sa se raceasca in tava 15 minute iar apoi il scoatem pe un gratar pana se raceste complet.
Taiem felii si servim cu felii de portocala, delicios! Bon appetit!
1
se poate renunta la coaja de portocala, dar aroma va fi mult mai slaba, iar cantitatea de faina, va trebui redusa putin.