Acum ceva vreme Laura a postat o reteta de chec cu castane .
Am incercat si eu ceva , este foarte bun si aromat .
Piureul de castane daca este congelat trebuie decongelat si amestecat sa nu ramana gogoloase cu ajutorul unei furculite.
Pregatim 1 tava de chec sau alta forma
Incalzim cuptorul la 180 grade
Ouale le separam , iar albusurile le batem cu un praf de sare si zaharul . Adaugam galbenusul si lasam deoparte mixerul .
Cu o lingura de lemn amestecam prin rasturnare si adaugam faina , uleiul, praful de copt si piureul de castane .
Omogenizam bine .
3/4din compozitie o turnam in tava , iar in cealalta punem cacao si incorporam
Pe mijlocul aluatului din tava punem ceea ce mai avem in castron si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute . Trebuie sa facem testul cu scobitoarea.
1
se poate folosi piure de castane din borcan
2
au iesit doua tavi mici , dar daca 20x10