Tarta cu fructe de padure si crema de capsuni

de susu in Prajituri, 26 Dec 2009 | 8575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -375 ml lapte pentru blat
  •  350 ml pentru crema.
  • -un praf de sare
  • -100 gr gris
  • -3 oua
  • -1 lamaie 
  • -50 gr unt
  • -125 gr zahar brun
  • -1 fiola esenta vanilie
  • -300 gr branza vaci
  • -50 gr faina
  • -1 lgt praf de copt
  • -500 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • -1 plic crema ole de capsuni
  • -coaja de portocale si lamaie 1 lingurita
  • -1 plic de gelatina transparenta daca se foloseste zeama rosie a fructelor si rosie daca se foloseste doar apa  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe de padure si crema de capsuni:

Blatul se face intr-o forma de tarta sau forma detasabila de tort de aproximativ 24-26 diametru. Se incinge cuptorul. Laptele (cei 375 ml) se pune pe foc mic, se da in fiert cu sare si se adauga grisul amestecand continuu pentru a nu se prinde. Luata de pe foc mai amesteci in ea si lasi la racit.O poti amesteca dupa racire cu telul pentru a se uniformiza. Fructele de padure daca sunt inghetate se lasa cu cateva ore inainte la dezghetat intr-o strecuratoare.

 

Untul moale se freaca cu zaharul, vanilia, coaja de la  lamaie si putina coaja de portocala si se adauga treptat cate un galbenus. Branza de vaci se bate separat cu zeama de la lamaie apoi se adauga grisul cu lapte racit treptat si se amesteca la mixer. Se toarna peste branza amestecul de unt  si se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt cernute. Se pune in forma tapetata cu hartie de copt pentru aproximativ 40 min. Se lasa la racit. Deasupra blatului se pune crema de capsuni facuta dupa instructiunile de pe plic cu cei 350ml lapte apoi se aseaza frumos fructele peste si se face un jeleu din sucul de la fructe amestecat cu apa si zahar dupa instructiunile gelatinei rosii si se pune calda peste tarta. Se tine la rece cateva ore inainte de servire.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe de padure si crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

liana_geicu 1

28.12.2009, 12:05

Ce bine arata si ce as mai manca o portie!

elena1988 1

07.03.2011, 13:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata