Chec cu piersici

de alba_zori in Dulciuri, 7 Oct 2012 | 5535 vizualizari

 

Un chec foarte pufos si delicat.Am vrut sa fac si eu un chec pentru micul dejun si iata cum mi-a reusit.Am avut si vreo doua piersici si m-am gandit sa le folosesc,chiar foarte bun la gust,va invit la o felioara.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua proaspete
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • coaja de la o lamaie rasa
  • un plic de vanilie
  • un plic de praf de copt
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de lichior de mandarine
  • 2 sau 3 piersici
  • 2 linguri de gem sau dulceata de piersici
  • scortisoara si zahar praf pentru pudrat si fistic daca vrem
  • 2 linguri de apa cu lichior de mandarine si zahar dupa gust pentru sirop.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piersici:

Cel mai simplu si rezultat garantat:

1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte spumoasa.

2.amestecam galbenusurile cu uleiul de floarea soarelui si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa,si adaugam la albusuri amestecand de jos in sus cu grija.

3.dam prin sita faina cu amidonul si praful de copt si amestecam in compozitia de oua,adaugam si o lingura de lichior de mandarine.

4.tapetam o tava de chec cu ulei si faina si asezam cu grija compozitia de chec.

5.pregatim si piersicile,le curatam de coaja,le taiem in doua ca si doua cosulete,le umplem cu dulceata de piersici si le pudram cu scortisoara,le dam prin faina putin si le asezam cu grija in compozitia de chec.

6.pudram iar cu scortisoara si putin zahar tos si fistic apoi lasam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute pana se face coaja colorata.

7.cand e gata se scoate si se lasa la racit,se pudreaza cu zahar pudra si se taie felii apoi se uda cu siropul din lichior de mandarine,zahar si apa,ca la torturi.

Este un chec foarte pufos si moale care nu ar avea nevoie de sirop dar dupa placerea fiecaruia si daca preferati ca si mine mai umed checul va prezint si varianta asta,sper sa va placa cat si mie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu piersici