Chec cu iaurt, lămâie și cireșe

de Panacris in Prajituri, 30 Mai 2013 | 5066 vizualizari

 

Un chec super fain, umed și gustos!

 

INGREDIENTE

  • iaurt 500 ml,
  • oua 4 bucăți,
  • unt 250 g,
  • zahăr tos 16 linguri,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt cu șofran 1 plic,
  • praf de budincă cu aromă de lămâie 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde.
  • cireșe,
  • praf de scorțișoară.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt, lămâie și cireșe:

Ouăle, iaurtul, zahărul tos, zahărul vanilinat și untul topit se bat energic cu mixerul. După ce s-au înglobat ingredientele, se adaugă făina cernută, praful de budincă, împreună cu praful de copt și se amestecă până se omogenizează aluatul. Se toarnă într-o formă de chec, se adaugă cireșele dezosate, se pudrează cu zahăr vanilinat și scorțișoară, apoi se pune în cuptorul preîncins, la foc mediu cca. 50 de minute.

După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă să se răcească în formă și se pudrează cu zahăr praf după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt, lămâie și cireșe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Anett 1

30.05.2013, 23:10

_Alina_ 1

31.05.2013, 08:26

Sper ca mai ai o felie din minunatia asta si pentru intarziati.

Tabita _ 1

02.06.2013, 15:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar