Acest chec este un desert foarte usor de preparat, de aceea poate participa intreaga familie la aceasta joaca.Deasemenea se poate dubla compozitia si alaturi de chec putem face briose.Aceeasi compozitie in alte forme.Ingenios!
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri .Se bat albusurile spuma si se lasa la rece. In alt castronas se pun pe rand: galbenusurile, iaurtul, zaharul, faina, praful de copt stins cu lamaie, si esentele (fiecare dupa gust-eu folosesc rom si cafea, dar pot pune si un varf de scortisoara). Se amesteca bine cu mixerul pana ce simtim ca s-a topit zaharul, apoi turnam albusurile spuma. Se pun 4 linguri din aluat in alt castronas si se amesteca cu 2 lingurite de cacao. Se iau 2 forme de chec pe care le-am tapetat cu hartie de copt si turnam compozitia in mod egal. Pumen deasupra aluatul cu cacao impreuna cu fructele confiate si amestecam circular cu coada unei lingurite. Se pun tavile in cuptorul incalzit pentru 45 min. Se serveste rece cu un vin alb sec.
POFTA INTERESANTA!!!
1
pentru masura se foloseste paharelul de iaurt
2
daca aluatul este prea gros se adauga putin lapte
3
la toate dulciurile se pune si un praf de sare