Este o reteta de chec din cartea Silvie Jurcovan .
A fost foarte bun , gustos , dar parca nu a crescut cat as fi vrut eu .
Se unge cu unt o tava de chec (35/16) si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.
Albusurile se bat spuma , apoi se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana cand se intaresc din nou.
Dupa aceea se pun galbenusurile , untul topit (dar trebuie sa fie rece), uleiul, smantana (sau laptele), gemul si se amesteca prin rasturnare usor de cateva ori.
Adaugam faina si zaharul vanilat si mai amestecam putin tot prin rasturnare cu ajutorul unui tel sau a unei linguri.
Apoi turnam 2/3 din compozitie in tava iar in ceea ce a ramas punem cacao si mai amestecam de cateva ori.
Turnam compozitia cu cacao de-a lungul tavi si dam la cuptor .
1
Daca doriti sa iasa marmorat din loc in loc infingem in compozitia cu cacao codita de la o lingurita .
2
Daca se foloseste smantana trebuie sa se lucreze repede .