Chec cu branza sarata

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Oct 2014 | 10643 vizualizari

 

Poate fi la fel de bine mic dejun, cina sau aperitiv, se poate lua la pachet si este foarte usor de facut. Mai mult de atat, se face cu ce aveti in frigider, cu legume sau mezeluri, sau asa simplu, doar cu branzeturi cum l-am facut eu...

 

INGREDIENTE

  • 150 gr branza tare de oaie
  • 150 gr branza de burduf
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana
  • 250 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza sarata:

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare pana devin o spuma densa si se deschid la culoare. Branzeturile se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Faina se amesteca cu praful de copt si drojdia. Se adauga peste faina laptele rece si se amesteca energic cu un tel tip para sa nu se formeze cocoloase. Se adauga smantana si uleiul si se amesteca. Dupa ce ouale sunt batute spuma se adauga un sfert din cantitate la amestecul de faina. Se amesteca cu telul sa se subtieze compozitia si sa se incorporeze cu celelalte. Astfel, compozitia rezultata o adaugam la restul de oua impreuna cu branzeturile rase. Amestecam usor cu telul sa scoatem cat mai putin aer din oua. Punem compozitia intr-o tava de chec(de iena am folosit eu) tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 170-180 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim dupa preferinte cu salate, sosuri, lapte, iaurt...Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

MOKUSKA 1

09.10.2014, 19:31

Trebuie să încerc neapărat

Rocsi 1

09.10.2014, 20:40

anca_rm 1

10.10.2014, 13:47

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cabanos invelit in foietaj