Andra Mihail ne împărtășește o rețetă delicioasă și aromată de chec cu iaurt, afine și lămâie. Checul are o textură umedă și pufoasă în același timp și te cucerește prin gust și aromă.
Pentru acest Chec cu afine și lămâie - Un desert aromat și delicios, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, iaurt, făină, afine și ciocolată.
Cum se prepara Chec cu afine și lămâie - Un desert aromat și delicios:
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă de chec cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și presară făină.
Bate ouăle cu un praf de sare și cu zahărul într-un bol mare până devin pufoase și își măresc volumul. Adaugă esență de vanilie și de lămâie, coajă de lămâie, uleiul și iaurtul, apoi amestecă bine până la omogenizare.
Amestecă făina, cu praful de copt într-un bol separat. Încorporează amestecul de făină în compoziția lichidă, amestecând ușor, până când aluatul devine omogen.
Amestecă afinele cu puțină făină, apoi pune-le în compoziție, împreună cu ciocolata albă și amestecă delicat pentru a nu le zdrobi.
Toarnă aluatul în tavă și nivelează suprafața.
Coace checul la 170 grade C, timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată. Este un desert foarte gustos și aromat, cu o textură umedă și pufoasă în același timp.
Încearcă și rețeta de Chec cu lămâie, un desert pufos și aromat sau rețeta de Chec economic cu cacao.
Îți recomandăm și rețeta de Chec cu zmeură.
Poftă bună!