Champignonsoße(sos de Champignon)

de Cris2711 in Pt. carne, 27 Dec 2010 | 36751 vizualizari

 

Reteta acesta o am de la cumnatul meu,care este bucatar de meserie,o gatesc foarte des,se potriveste la multe tipuri de mancaruri cu carne sau numai cu paste sau orez.Diversificata arta de a combina si foarte delicios.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mijlocie alba
  • o ceapa mijlocie rosie
  • praz(nu neaparat)
  • 1 lamaie
  • 2kilograme de champignons
  • sare
  • piper
  • boia
  • o cana apa fierbinte cu 2 linguri de Vegeta sau Maggi
  • 500 grame smantana
  • Mondamin-amidon pentru ingrosat sosuri 3-4 linguri
  • 1 lingura Rama sau unt
  • frunze de patrunjel(de preferinta proaspete)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Champignonsoße(sos de Champignon):

In margarina(sau unt) se calesc intai ceapa alba si rosie,taiate cat mai marunt,se adauga si praz(dupa gust).Cand sunt calite se adauga champignons taiate felii mai groase sau in sferturi,in functie cat sunt de mari.Si se adauga si sucul de la o lamaie(dupa gust),asa raman ciupercile albe.Se adauga si sarea,piper si boiaua,cana de apa cu vegeta(sau Maggisupe).Se lasa sa fiarba la foc mic(sa nu se prinda de oala) circa 20-25 minute.Se adauga smantana(sau Creme Fraiche),iar la urma din Mondamin cele 3-4 linguri,cat este necesar ca sosul sa se ingroase,dar nu prea tare ingrosat.La sfarsit se adauga frunze de patrunjel verde taiate marunt sau cóngelate(in functie de perioada anului)

TIPS-URI

1

Ciupercile sa nu fie exagerat de mari

2

smantana putem folosi si in cantitate mai mica

Daca ti-a placut reteta noastra "Champignonsoße(sos de Champignon)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (41)

Cris2711 1

01.01.2011, 16:15

Asa-i?sa ne cunosti si personal,si apoi sa vezi Mamicuta adoptiva a menei

elena1988 1

15.02.2011, 18:48

Cris2711 1

15.02.2011, 18:53

ca si aspect nu e cea mai tare ,dar la gust o nebunie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu rosii