Ceapa fripta

de yafa in Aperitive / Garnituri, 8 Sep 2010 | 7376 vizualizari

 

Oricat o fi ea de calorica, e tare bunuta!

 

INGREDIENTE

  • 250g de faina
  • 250ml de bere blonda( o cana de ceai)
  • 1-2 lingurite de vegeta(facultativ)
  • 1 lingurita de praf de chili sau paprica
  • 1 varf de lingurita de piper
  • 1 catel mare de usturoi
  • sare
  • 4 cepe mari
  • ulei pentru fript
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa fripta:

Amestecam faina cu vegeta, piperul, praful de chili si usturoiul sfaramat. Varsam berea si formam cu ajutorul telului un aparat asemanator celui de clatite, un pic mai gros. Amestecam bine pentru ca textura sa fie uniforma si fara cocoloase de faina.

Taiam ceapa in rondele nu foarte subtiri si le trecem prin maia. Cu ajutorul unei furculite  asezam rondelele de ceapa in uleiul incins unde vor ramane pana cand se rumenesc. Le scoatem din ulei si le asezam  pe hartie de menaj pentru a  se debarasa de surplusul de grasime.

Servim cu kechup iute sau ca garnitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa fripta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute picante de cartofi cu cascaval