Ceafa la cuptor cu prune uscate

de Toamna07 in Porc, 20 Dec 2012 | 8157 vizualizari

 

In dimineata de Craciun,casa se umple de aroma celor mai bune fripturi iar familia reunita pretuieste bucatele pregatite de doamna casei.
Sa incercam sa intelegem ca aceasta sarbatoare nu este o perioada sau un sezon ci o stare de spirit ; ne invata sa pretuim pacea,bunavointa si sa oferim,din plin,compasiune.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ceafa de porc fara os,intreaga
  • 300 g prune afumate
  • 2 mere
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • condiment pentru porc
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la cuptor cu prune uscate:

Merele se curata si se taie cubulete. Prunele uscate se scot de pe samburi si se taie in doua.

In bucata de ceafa, spalata si uscata,cu ajutorul unui cutit, realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate(jumatate din cantitate). Condimentam ,iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa(eu nu am gasit si am folosit ata de papiota).

Carnea pregatita se caleste in tigaie pe toate partile in unt si putin ulei de masline,dupa care deglasam cu vin alb.Carnea si sosul rezultat le introducem in cuptor intr-o tava, timp de o ora la 170 grade. Dupa 30 de minute adaugam si restul de prune uscate si mere. Ceafa de porc impanata se serveste portionata  impreuna cu sos si fructe din tava.

O friptura exceptionala !:)

Pofta buna ! Sarbatori fericite !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la cuptor cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de porc cu ciuperci si smantana la cuptor