Avand in vedere ca am avut zi agricola,musai sa mancam ceva consistent si care nu necesita bibileala .O lasi la cuptor,la foc mic vreo 3 ore si tu iti vezi de treaba.....
Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului verde, dar merita efortul, are un gust divin. Dupa ce am curatat usturoiul verde il tocam marunt, asezam bucata de ceafa peste cartofi, o crestam felii potrivite, nu le taiem pana jos, in fiecare crestatura punem usturoiul taiat. Adaugam o cana cu apa, mergea o cana cu bere, dar n-am avut la indemana, bagam tava la cupor la foc mic cca 3 ore. Din cand in cand verificam starea ''de sanatate'' si luam din zeama lasata in tava si udam ceafa de porc.
Se mananca cu pofta, ca doar munca face foame....