Ceafa de porc cu legume in vasul roman

de Miha in Porc, 24 Apr 2010 | 9669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati groase de ceafa de porc
  • 6 cartofi
  • 1/2 ardei rosu
  • 200 g porumb congelat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume in vasul roman:

Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano.

Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece.  Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim totul cu un strat de boabe de porumb. Condimentam daca mai este necesar.

Punem carnea deasupra, adaugam 2-3 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri de apa.

Dam la cuptor la foc mediu pana legumele si carnea sunt fierte. Se scoate capacul si se mai tine cateva minute pana se rumeneste carnea.

TIPS-URI

1

vasul si capacul se vor tine in apa rece 20 minute, pentru ca porii vasului sa se umple de apa. Astfel se va crea un strat de aburi ce ajuta la procesul de gatire

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu legume in vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.04.2010, 18:12

ce bine arata

Bunica 1

25.04.2010, 15:02

Ah, Miha ce frumos e rumenita! Dar sa fie pe masa ta cu salata verde ! eu iti spun "Pofta buna", dar ai si fara urari.

Miha 1

26.04.2010, 09:49

Multumesc Bunica. N-am avut salata, dar am avut sos de usturoi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu sos de portocale si praz