Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii

de Ancutsa in Porc, 4 Noi 2020 | 3494 vizualizari

 

Am pregătit ceafă de porc cu ciuperci la cuptor, cu vin și mirodenii, iar alături, cartofi fierți, pe care i-am rumenit ulterior în tigaie cu usturoi, rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ceafă de porc,
  • Ciuperci champignon,
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apă,
  • Sare, după gust,
  • 1 cățel de usturoi,
  • O crenguță de rozmarin,
  • Garnitură:
  • 8 cartofi roz mari,
  • Sare, după gust,
  • 2 căței de usturoi,
  • Câteva frunzulițe de rozmarin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii:

Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10 minute, să se rumenească frumos.

 Fierbi cartofii în coajă, îi lași la răcit, îi decojești, îi tai în felii lungi, ceva mai groase. Răsfiri cartofii într-o tigaie în care ai pus puțin ulei, doi căței de usturoi tăiați grosier și câteva frunzulițe de rozmarin și îi rumenești.

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/ceafa-de-porc-cu-ciuperci-si-cartofi-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc in crusta de nuci si leurda -reteta nr 600