Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

de Oana in Retete Delikat, 24 Iul 2018 | 4269 vizualizari

 

Un pranz perfect de duminica, totul aromat cu noile condimente cu ingrediente 100% naturale de la Delikat.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati ceafa de porc fara os
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2 lingurite condimente pentru porc Delikat
  • cimbru proaspat

Crusta:

  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri fulgi de migdale
  • 2 catei de usturoi
  • 25 g unt

Garnitura:

  • 1 kg cartofi noi
  • 3 porumbi dulci
  • 2 lingurite condimente cartofi Delikat
  • 1 lingurita maghiran Delikat
  • 1 lingurita rozmarin Delikat
  • 1 lingurita oregano Delikat
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor:

Condimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile.

Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti. Pune usturoiul taiat fasii si cateva crengute de cimbru proaspat. Amesteca putin si ia tigaia de pe foc.

Taie cartofii bucati mai mari si amesteca-i intr-un castron cu ulei de masline. Taie rondele porumbul dulce. Condimenteaza totul bine cu condimentele pentru cartofi si ierburile aromatice, amesteca si pune-i intr-o tava mai mare. Asaza si carnea printre cartofi, cu tot cu grasimea din tava.

Intr-un mini-tocator de bucatarie pune pesmetul, parmezanul, usturoiul, untul si fulgii de migdale. Mixeaza bine. Pune deasupra carnii amestecul pentru crusta.

Pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute. Scoate carnea pe o farfurie si mai lasa cartofii si porumbul inca 10 minute sa se rumeneasca. Presara la final cimbru proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta