Cataif

de LC in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 4451 vizualizari

 

Am căutat în toată Constanța ce-i drept blat din acela pentru cataif..și nici urmă de el..așa că l-am preparat până la urmă deși nu eram convinsă de gust. Însă acum nu mai am nicio îndoială! :d L-am făcut special pentru cumnățelul meu! M-am inspirat de aici : http://www.edithskitchen.ro/2009/07/cataif.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g fidea subțire ( am folosit Monte Banato)
  • 400 g zahăr
  • 600 ml apă
  • 50 g unt
  • 500 g frișcă lichidă
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • o esență de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif:

Am uns tava cu unt ( precizez că am folosit tava de la aragaz), după care am așezat fideaua în strat subțire pe toată suprafața tăvii. Dăm la cuptorul preîncălzit  la foc potrivit până se rumenește ușor ( cam 12-15 minute ).

Între timp facem siropul din apă, zahărul, esența și zahărul vanilat. Scoatem tava de la cuptor și turnăm siropul uniform deasupra. Mai dăm tava la cuptor pentru circa 15-20 minute până ce siropul este absorbit de fidea. După ce este gata scoatem tava din cuptor și acoperim cu hârtie de copt pentru a nu se întări și o lăsăm să se răcească.

Între timp batem frișca. După, într-o tavă am pus o parte din fideluță peste care am așezat frișca, iar un strat de fideluță, frișcă și restul de fidea care a mai rămas.

TIPS-URI

1

se lasă la frigider o oră, două pentru a se absorbi siropul mai bine

2

puteți rupe fideluța în jumătate înainte de a le însiropa dacă le vreți mai mici ( noi avem dinți și le-am lăsat așa lungi :)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

deyutzky 1

30.03.2012, 00:16

n-am mancat niciodata...insa pare bun

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 12:42

salivez deja

Sim0na 1

30.03.2012, 20:50

N-am facut si n-am mancat niciodata! Arata delicios.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kataif