Castraveti la otet (pentru iarna)

de Dya Daniela Andrei in Muraturi, 3 Sep 2014 | 6380 vizualizari

 

Aceasta este reteta pe care o pregateste mama mea in fiecare an si cu care nu da gres niciodata. Nu se adauga nici un fel de conservanti, aspirine sau mai stiu eu ce.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg castraveti mici (pentru a ii putea aseza in borcanase)
  • 2-3 cepe potrivite
  • 2-3 morcovi
  • 1,5 l otet
  • flori de marar
  • boabe de piper si de mustar
  • cate o lingurita cu sare (de bucatarie) si o alta de zahar pentru fiecare borcan in parte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la otet (pentru iarna):

Spalam castravetii, foarte bine, cu apa rece.

Legumele (ceapa si morcovii) se curata de coaja si se taie in felii/rondele.

Se asaza castravetii in borcanase impreuna cu legumele, florile de marar, boabele de piper si mustar.

Se presara sarea si zaharul (cate o lingurita pentru fiecare borcanas), se adauga otetul (cam un sfert din capacitatea borcanului) si se completeaza cu apa. 

Se asaza apoi toate borcanele intr-o cratita mai mare, umpluta cu apa, si se fierb la foc mic, pentru 30-40 de minute.

Dupa racirea completa, se depoziteaza in camaruta bucatarasului. :)

TIPS-URI

1

Cantitatile pentru legume si condimente sunt orientative. Se adauga dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la otet (pentru iarna)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari conservati la rece