Castraveti la borcan dulci acrisori

de susu in Muraturi, 23 Dec 2010 | 16152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg castraveti
  • ½ kg zahar
  • 1 l otet (de vin alb de 9 grade sau din vin rosu)
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 hrean mare
  • 1 morcov
  • Cativa catei de usturoi
  • Boabe de mustar
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la borcan dulci acrisori:

Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun castravetii sa se inmoaie bine pentru cateva minute sau daca doriti puteti sa le taiati un capacel la codita pentru ca marinata sa patrunda si in interiorul lor si sa nu va treziti ca raman seci. Cand si-au schimbat culoarea ii scoateti si ii lasati deoparte sa se raceasca. Se taie morcovul si hreanul in forme frumoase si ceapa solzisori sau rondele. Se pune o parte din hrean in borcanele bine spalate si sterilizate. Asezam apoi castravetii in picioare si printre ei ceapa, morcovul, si usturoiul. Deasupra lor adaugam restul de hrean. Eu am pus in cateva borcane si putina conopida ramasa in frigider. Se pun borcanele pe lama cutitelor si se toarna lichidul fierbinte. Se infileteaza capacele si se pun in paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la borcan dulci acrisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de muraturi