Se spala castravetii cu apa rece,
se iau borcane si in fiecare se aseaza dupa cum urmeaza:
4 rondele de ceapa
se aranjeaza in picioare castravetii iar peste ei se adauga:
- 1 ceasca de otet nediluat de 9°, de Topoloveni(100 ml)
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita mustar boabe
dupa care se umplu cu apa se mai adauga o floare de marar uscat in varful borcanului.
Dupa aceasta se leaga borcanele si se vor fierbe la bain-marie, la foc mic aproximativ 50 de minute, in total am trecut aproximativ 120 de minute deoarece se fierb de doua ori, este bine sa incercati inainte.
Se ia de pe foc, se acopera bine pentru a se pastra cald iar a doua zi se repeta operatiunea si se mai dau inca o data la fiert.
Dupa ce sunt gata, se aseaza la un loc mai intunecos.
Din cantitatea de 3 kg de castraveti mi-au iesit 4 borcane de 750 g, 2 borcane de 300 g si 1 borcan de 1kg.
Enjoy si Pofta Buna