Am vazut aici pe bucataras ca tot se fac cartofi umpluti...azi fiind post am zis hai sa incerc si eu sa vad ce iese...si ce iese?o bunatate..
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja cam 30 min.
intre timp preparam umplutura:ciupercile se spala bine si se toaca bucatele mici.
ceapa se curata ,se spala si se taie marunt.
ardeiul rosu se toaca cubulete.
rosiile se decojesc si se taie cuburi.
intr-o tigaie se pun 3 linguri de ulei.
cand acesta e incins se toarna toate legumele taiate iar peste se pune o canita de apa.(daca doriti puteti sa le caliti mai intai legumele in ulei ,eu am preferat sa fie mai mult fierte).
condimentati cu piper,vegeta si boia de ardei dulce dupa gust.
se mai invarte din cand in cand iar dupa 15-20 min inchideti aragazul.
cartofii dupa ce s-au fiert ,se trec pe sub jetul de apa rece,apoi se curata de coaja.
acestia se taie in doua si se scobesc cu o lingurita.
se pune umplutura de ciuperci in fiecare scobitura .
se aseaza cartofii umpluti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
pasta de tomate se desface intr-o canita de apa si se toarna peste cartofi.
tava se da in cuptorul incins circa 25-30 min.
dupa acest timp se servesc.