As manca cartofi copti non stop! Daca pun peste ei si putina smantana cu usturoi ...chiar nu ma pot opri. Ce m-am gandit eu...ia sa fac niste cartofi umpluti, ca asa simpli... am tot facut. Dar, sa nu mai lungesc vorba si sa va spun cum se fac, ca poate va este pofta. :))
Spalam cartofii si ii punem cu tot cu coaja in apa rece cat sa-i acopere. Din momentul in care incepe apa sa fiarba, ii lasam aproximativ 20-25 minute depinde de dimensiunea cartofilor. Nu trebuie sa fie foarte fierti pentru ca se vor rupe in momentul in care vom face scobitura in care punem umplutura.
Scurgem apa, ii trecem printr-un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca.
Cum pregatim umplutura:
Tocam marunt ceapa. Afumatura o taiem bucatele mici. Tocam marunt ciupercutele.
Punem lingura de ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa, afumatura si ciupercutele. Amestecam usor si lasam sa se rumeneasca.
Potrivim de sare, piper, cimbru, adaugam lingurita de pasta de rosii si amestecam. Pisam cateii de usturoi si ii adaugam in momentul in care am oprit focul.
Cum montam preparatul:
Curatam cartofii de coaja, ii taiem pe lungime in jumatate si ii scobim usor mijlocul cu ajutorul unei lingurite.
Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam cartofii cu scobitura in sus.
Umplem fiecare cartof cu umplutura. Presaram peste fiecare cartof cascaval ras.
Punem cartofii la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 minute cat sa se topeasca cascavalul si sa se rumeneasca.
1
Sunt foarte buni cu putina smantana amestecata cu usturoi pisat si marar.