Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2011 | 4644 vizualizari

 

Mi-era door de un sos de branza :D usor, deci... no faina prajita :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi micuti
  • 300 gr mazare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde cu muuulte frunze
  • 400 ml iaurt/lapte batut
  • 200 gr ricotta (echivalentul romanesc e urda, no :P)
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 lgt piper negru
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lg suc de lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar:

Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit aparatul de gatit cu abur.

Tocam 2 catei, mararul si frunzele de la ceapa verde marunt. Punem in blender usturoiul si ceapa impreuna cu uleiul si le amestecam putin. Apoi adaugam ricotta cubulete, iaurtul, sucul de lamaie, nucsoara si piperul si mixam bine. Mararul il incorporam cu lingura.

Cand legumele sunt gata, le scurgem de apa si le asezam pe farfurie. Turnam sos peste si servim cu salata verde, partea alba a cepei verzi si catelushul :P ramas tocate stropite cu suc de lamaie si ulei de masline, condimentata cu sare.

TIPS-URI

1

Eu nu am mai adaugat sarea in sos pentru ca am citit ca mararul poate fi folosit ca inlocuitor si am vrut sa incerc, chiar asa e! Dar trebuie putin mai mult marar decat de obicei :)

2

Pentru un plus de savoare, se poate adauga in sos o cana de nuci/migdale tocate.

3

Cred ca merge bine ca garnitura la peste :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi acordeon