O garnitură delicioasă, care poate fi pregătită uşor. Cartofii pregătiţi astfel sunt mai gustoşi şi mai sănătoşi decât cei prăjiţi.
Cartofii se curăţă şi se taie în sferturi. Într-o oală cu apă se pun la fiert cartofii pentru 10 minute. Se scurg cartofii de apă şi se amestecă cu uleiul de măsline, mălaiul, boia de ardei, cimbru, oregano, sarea şi piperul. Se aşază cartofii condimentaţi într-o tavă. Cartofii nu trebuie să fie suprapuşi, ci ei trebuie aşezaţi într-un singur strat. Eu i-am înghesuit puţin. Tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor, la 180 de grade C pentru 30 de minute. După 30 de minute, se îndepărtează folia şi se întorc cartofii şi pe celelalte părţi. Tava se pune din nou la cuptor pentru încă 15 minute sau până când cartofii sunt bine rumeniţi. La final, se adaugă usturoiul pisat şi mărarul tocat fin.
1
Pot fi adăugate şi alte condimente, după gustul fiecăruia.
2
Alături de cartofi puteţi folosi şi alte legume, precum morcovi.