Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

de Merisor in Mancaruri de post, 27 Mai 2015 | 7176 vizualizari

 

Buni asa simpli ca si mancare de post, sau cu niste friptura langa ei, buni oricum!

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea cartofilor:
  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 praf busuioc maruntir
  • 1 praf condimente asortate, razuite
  • 5 catei usturoi
  • Pentru legumele caramelizate:
  • 1 morcov
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • 1 praf cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri otet balsamic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia.

De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara mai rapid decat cei rosii.

Intr-o tava, punem 100-110 ml ulei si rasturnam cartofii feliati in ea. 

Ii perpelim de cateva ori prin ulei sa fie unsi pe toate partile, apoi presaram peste ei sare, condimente si busuioc, precum si cateii de usturoi curatati si taiati rondele.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim legumele.

Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, le curatam, le spalam si le razuim cat mai mari. Eu le-am razuit tot cu curatitorul, pentru ca am vrut ca fasiile sa ramana mari.

Ceapa curatata, o tocam julien, la fel si ardeiul.

Punem uleiul intr-o tigaie la incins si adaugam legumele razuite plus ceapa.

Asezonam cu sare, piper si cimbru, acoperim tigaia si o lasam la foc mai moale sa se inabuse legumele usor.

Cand legumele incep sa se inmoaie usor, adaugam si ardeiul, mai lasam cateva minute sa se patrunda si acesta, apoi adaugam zaharul, amestecam usor, iar cand se topeste, adaugam si otetul balsamic.

Amestecam usor legumele, sa se intrepatrunda bine aromele, apoi stingem focul si asteptam rabdatori sa se prepare si cartofii de la cuptor.

Asezam cartofii pe un platou, iar deasupra lor intindem legumele caramelizate si ornam cu patrunjel verde sau busuioc verde, daca avem(eu n-am avut, cu toate ca mi l-as fi dorit, data viitoare voi avea.)

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gendermas