Cartofi in coaja la cuptor

de Georgia in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 8178 vizualizari

 

Sunt foarte buni pentru o cina in familie. Pentru aceasta reteta ii multumesc Californiei, de cand am descoperit-o o pregatesc in fiecare saptamana.

 

INGREDIENTE

  • 7 cartofi rosii mari,
  • margarina,
  • umplutura:
  • 2 oua batute cu iaurt sau smantana, 
  • ceapa verde taiata marunt,
  • telemea de vaca sau de oaie data pe razatoare,
  • bucatele de sunca,
  • branza topita.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in coaja la cuptor:

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja.
Dupa ce au fiert (20-25 min.) si s-au racorit un pic, se taie in 2 pe lungime cartofii si se scobesc.
Se ung cu margarina topita si se aseaza in tava de aragaz. Se prepara umplutura: ce s-a scobit din cartofi se paseaza impreuna cu branza rasa si branza topita. Se adauga ouale batute cu iaurt sau smantana, ceapa verde taiata marunt, bucatelele de sunca  si se amesteca bine toata compozitia. Se umple fiecare jumatate de cartof scobit cu umplutura. Se mai poate pune o bucatica de unt si deasupra fiecarei jumatati de cartof, peste umplutura, eu nu am pus. Tava astfel pregatita se da la cuptor, primele 10 min. la foc iute si dupa aceea la foc potrivit pana se rumeneste bine umplutura si se vede ca s-au inmuiat cartofii, intra usor furculita in ei. Eu dupa cele 10 min. am mai tinut carofii, in cuptorul meu, 40-45 min..

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in coaja la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionela2682 1

17.03.2010, 19:46

Georgia 1

18.03.2010, 09:24

Mirella, ma bucur nespus ca v-au placut cartofii!
Cred ca se poate face umplutura cu multe alte combinatii, adica cu ce are omul prin frigider.

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 20:03

f buni cartofii astia si eu ii pregatesc , de fiecare data in alte combinatii si ies deliciosi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de pui cu cascaval