Cartofi gratinati

de Steffy in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2012 | 15026 vizualizari

 

Am gasit aici multe retete pentru cartofi gratinati si m-am hotarat sa incerc. Priviti ce mi-a iesit...o garnitura delicioasa pentru pulpele la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si jumatate cartofi noi
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 200 g cascaval
  • 300 g branza telemea
  • 3 oua
  • o cutie crema de branza cu smantana Delaco
  • unt pentru uns tava
  • putina sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati:

Spalam bine cartofii si ii punem la fiert in coaja. Cand s-au fiert, ii lasam la racit, apoi ii decojim si ii dam pe razatoare.

Dam pe razatoare cascavalul si branza. Ouale le amestecam cu smantana si putina sare. Eu nu am pus deloc pentru ca era branza destul de sarata.

Ungem tava cu unt si punem jumatate din cartofi. Intindem crema de branza peste ei si presaram branza rasa. Intindem cartofii ramasi, peste care turnam compozitia cu smantana si oua. Amestecam putin sa se patrunda bine in intreaga compozitie.

Deasupra presaram cascavalul.

Introducem la cuptor 45 minute la foc mic (cuptorul preincalzit).

Se serveste ca garnitura la friptura sau alaturi de o salata bogata (le puteti combina).

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

jolygina 1

26.08.2012, 19:02

foarte bine arata ,vreau

Bya Ralu 1

21.09.2012, 11:27

maerean_alina_maria 1

11.12.2013, 17:27

tocmai am facut e foarte bun!!!
au mancat si copii ca niciodata!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu praz, pui, ciuperci, măsline verzi umplute cu anșoa