Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci

de mimmi in Mancaruri de post, 12 Mar 2019 | 3094 vizualizari

 

Retete de post creative
 

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci, dolofani si sanatosi
  • Pentru sote-ul de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 5 catei usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lingura sos de chilli
  • Pentru sosul de avocado:
  • 1 avocado mare, copt bine
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • suc de lamaie
  • sare, piper
  • Frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci:

Pentru inceput spalam cartofii cu coaja si ii taiem in jumatati pe lungime.

Pe partea cu miezul, ii crestam usor cu lama cutitului pentru a se coace mai usor.

Condimentam cu sare si piper, ii stropim cu ulei de masline si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.

Ii dam la cuptor pentru cca. 30 de minute, pana intra usor furculita ii ei si devin moi.

Intre timp pregatim sote-ul :

Curatam legumele de coaja.

Ciupercile si ardeiul le taiem felii, morcovul il dam pe razatoarea mare.

Ceapa o taiem julien iar usturoiul il tocam marunt.

Incingem 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie si calim legumele.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Daca ciupercile nu lasa destula apa, adaugam noi 1/2 pahar de apa si lasam sa fiarba totul cca. 15-20 minute, pana sunt gatite legumele.

La sfarsit adaugam o lingura sos de chilli si amestecam.

Pentru sosul de avocado, pisam cu o furculita avocado, adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt, sare, piper si suc de lamaie dupa gust.

Cand sunt copti cartofii, ii scoatem din tava si cu o furculita apasam usor miezul pentru a forma "o gropita" in care adaugam sote-ul de ciuperci.

Servim cu sosul de avocado si patrunjel proaspat tocat marunt .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci copti, cu sote de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Barcute umpute si carnati prajiti