Tochitura

de alinutza1983 in Porc, 2 Oct 2010 | 15502 vizualizari

 

Fiind wekend ne-am cam facut de cap in ceea ce priveste mancarea; in loc sa stau cuminte, la locul meu, am facut o tochitura consistenta, pe care am stropit-o cu un pahar de vin si niste mini-tarte cu fructe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de porc ( pulpa fara os )
  • 200 gr carnaciori afumati
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 capatana mare usturoi
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce ,
  • cimbru ( eu am folosit crengute de cimbru proaspat )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura:

Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este facuta adaugam 2 cani de apa si o treime sin usturoiul curatat si taiat marunt. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana scade complet.

Cand este gata , se pune vinul, usturoiul ramas si pasta de rosii; se amesteca bine de tot si se mai lasa 5-10 min. la fiert.

Se serveste fierbinte, cu mamaliguta acoperita de telemea rasa si un ou ochi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

nadina73 1

03.10.2010, 00:19

super buna trebuie sa fie

Bunica 1

03.10.2010, 10:54

alinutzaaa, e foarte buna ,dar.......lipseste .......mamaligutaaaaa ! iau o portie si fac eu mamaliguta

alinutza1983 1

03.10.2010, 12:29

Sigur ca da , Bunica! Daca aduci si un borcan cu muraturi ar fi si mai bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor