Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 4 Feb 2021 | 7043 vizualizari

 

Această mâncare de cartofi cu brânzeturi și smântână se face destul de ușor, este economică și gustoasă, chiar oarecum, dietetică, în sensul că nu este nimic prăjit. De aceea o recomand ca mâncare pentru cină, sau chiar și pentru prânz, căci este destul de consistent, bun și lesne de preparat. Nu i-am preparat gratinați, pentru că n-am folosit pesmet, dar cine dorește, poate să o facă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi roz, fierți în coajă
  • 1-2 ouă
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 2-3 linguri încărcate de smântână
  • 50 grame de unt, pentru uns tava
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Când sunt gata, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, după care se decojesc și se taie sub formă de rondele, cu o grosime de cel mult 1 cm.

Se răzuiește telemeaua pe răzătoarea mare și separat cașcavalul, la fel.

Se mixează ouăle și se adaugă în smântână. Se condimentează cu sare și piper, după care se adaugă telemeaua care s-a răzuit în prealabil.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pune un prim strat de rondele de cartofi, în așa fel încât să nu se mai vadă fundul vasului, după care se condimentează cu sare și piper.

Se pune deasupra (și se uniformizează) o jumătate din cantitatea de compoziție de smântână, ouă și telemea răzuită.

Se acoperă cu al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează cu sare și piper, după care se pune restul de compoziție de telemea cu smântână și ouă.

Se presară deasupra cașcavalul răzuit și se dă tava la cuptor, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și se rumenește frumos.

Când este gata, se scoate din cuptor, se porționează și se servește imediat, cu smântână, sau cu un iaurt alături.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

2

Dacă telemeaua este foarte sărată, renunțați la sare.

3

În loc de telemea de vaci, puteți folosi brânză dulce de vaci, sau chiar brânză de burduf.

4

Nu țineți prea mult preparatul în cuptor, ca să se rumenească foarte tare, pentru că se va usca.

5

Alături puteți servi smântână, sau iaurt.

6

Dacă doriți ca preparatul să fie gratinat (ceea ce înseamnă ”acoperit cu pesmet și copt”) atunci procedați ca atare, după ce ați pus cașcavalul răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branzeturi si smantana, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi cu lapte de migdale