Cartofi copti umpluti cu ton

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2010 | 8049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mari lunguieti
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 conserva de ton
  • 200 ml smantana
  • 125 ml smantana ptr gatit
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura marar
  • 50 g unt
  • sare, piper cayenne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti umpluti cu ton:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala cartofii si se sterg, apoi se inteapa repetat cu furculita si se impacheteaza in folii de aluminiu. Se pun intr-o tava si se coc in cuptor timp de o ora.

Se curata ardeiul si se toaca marunt. Se scurge tonul si se amesteca bine cu ardeiul, smantana si smantana ptr gatit.

Se taie jumatate de lamaie in felii subtiri, iar cealalta jumatate se stoarce. 

Se rup frunzele de marar, se toaca marunt si se adauga peste tonul cu smantana. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper Cayenne.

Se despacheteaza cartofii, se cresteaza pe lungime si se desfac usor. Se sareaza fiecare si se pune cate o bucatica de unt deasupra.

Se umplu cartofii cu ton, se decoreaza cu felii de lamaie si marar si se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti umpluti cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de artofi evantai