Cartofi copti la tava

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2010 | 19730 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi mari
  • 100ml ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti la tava:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem in felii lungi si groase. Ii punem la fiert, in apa cu putina sare si-i lasam sa fiarba 15’ din momentul in care a inceput fierberea. Intre timp pregatim o tava mare(cartofii trebue sa aiba spatiu suficient ca sa se poata rumeni frumos) pe care o tapetam cu hartie de copt si o stropim cu putin ulei. Strecuram cartofii prefierti si ii rasturnam  in tava.

Ii stropim cu restul de ulei, ii pudram cu putina boia, ii asezonam si-i dam la cuptor, la foc mare. Dupa 45’, scoatem tava, cu un cleste sau o furculita, intoarcem bucatile de cartofi si mai dam la cuptor pentru inca 15’. Astfel obtinem cartofi crocanti si aurii, pe care ii putem servi ca atare impreuna cu o salata, sau ca si garnitura alaturi de fripturi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Acordeon