Cartofii gatiti in acest mod, adica copti, sunt cei mai sanatosi
Se poate manca si coaja daca s-a indepartat orice urma de pamant
Se spala cartofii cu buretele de sarma, se pun pe o bucata hartie de aluminiu, se presara putina vegeta si daca doriti si condimente. Cartofii isi trag sare cat au nevoie si sunt mai gustosi. Ii puteti unge si cu putin ulei de masline astfel coaja devine mai crocanta. Se strange folia si se baga la cuptorul incalzit unde se tin la foc mic pentru aproximativ doua ore pentru cei potriviti.
Cartofii trebuie sa fie mici sau medii astfel se vor face coace bine si uniform. Daca aveti totusi cartofi mai mari puteti infige cate un cui mare, curat, pentru ca este un bun conducator termic si se vor face mai bine si mai repede. Sunt gata atunci cand furculita va intra foarte usor in mijloc.
Se taie in doua, se scoate miezul care se amesteca cu branza, iaurt si daca doriti unt si marar.Ca sa nu se raceasca se poate amesteca direct in coaja cartoful cu branza iaurt sau smantana.