Cartofi copti cu branza

de susu in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2011 | 4863 vizualizari

 

Cartofii gatiti in acest mod, adica copti, sunt cei mai sanatosi
Se poate manca si coaja daca s-a indepartat orice urma de pamant

 

INGREDIENTE

  • Cartofi
  • Branza de oaie
  • Iaurt sau smantana
  • Marar sau patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi copti cu branza:

Se spala cartofii cu buretele de sarma, se pun pe o bucata hartie de aluminiu, se presara putina vegeta si daca doriti si condimente. Cartofii isi trag sare cat au nevoie si sunt mai gustosi. Ii puteti unge si cu putin ulei de masline astfel coaja devine mai crocanta. Se strange folia si se baga la cuptorul incalzit unde se tin la foc mic pentru aproximativ doua ore pentru cei potriviti.

Cartofii trebuie sa fie mici sau medii astfel se vor face coace bine si uniform. Daca aveti totusi cartofi mai mari puteti infige cate un cui mare, curat, pentru ca este un bun conducator termic si se vor face mai bine si mai repede. Sunt gata atunci cand furculita va intra foarte usor in mijloc.

Se taie in doua, se scoate miezul care se amesteca cu branza, iaurt si daca doriti unt si marar.Ca sa nu se raceasca  se poate amesteca direct in coaja cartoful cu branza iaurt sau smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi copti cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti in cuptor cu umplutura de brinza, smintina si verdeturi