Carne de porc la gratar cu legume si orez

de Patricia Iordache in Porc, 24 Iul 2013 | 3902 vizualizari

 

Este un preparat simplu, dar atat de gustos si "sanatos".

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de cotlet de porc (fara os);
  • 1 bucata broccoli;
  • 3 morcovi;
  • o conopida mica;
  • 1 punguta orez prefiert;
  • putin ulei de masline;
  • sare;
  • piper;
  • 3-4 linguri sos barbecue (de preferat Heinz)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc la gratar cu legume si orez:

Spalam legumele, broccoli si conopida le rupem in buchetele potrivite, morcovii ii curatam de coaja si ii taiem rondele (cu un cutit ondulat - daca avem).

Punem legumele in apa cu sare, la foc potrivit si in momentul in care apa incepe sa fiarba lasam aproximativ 15-20 minute verificand ca legumele sa nu se fiarba prea tare si sa se rupa.

Cand sunt gata fierte le scoatem cu o paleta, le scurgem bine de apa si le pastram intr-un vas cu capac pana in momentul servirii.

Punem punguta cu orez in apa si urmam timpul d efierbere indicat  in instructiuni.

Dupa ce s-a fiert, scoate orezul din punguta si il pastram la cald.

In timp ce legumele si orezul fierb, preparam carnea.

O spalam, o batem usor cu ciocanul de carne, condimentam si o asezam pe gratarul incins, uns inainte cu putina slanina.

Rumenim bine pe ambele parti.

Cum montam preparatul:

Punem pe farfurie o bucata de carne, turnam peste ea sos barbecue dupa bunul plac, asezam legumele fierte si cateva linguri de orez. Picuram putin ulei de masline peste ele, asezonam si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc la gratar cu legume si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la gratar si mamaliga cu branza