Tare bun acest slow cooker crok pot la casa omului!
Poate gati la el orice incepator, sau orice nebucatar, doar trebuie sa stie ce ingrediente sa puna la o mancare si atat.
In acest weekend ne-am impartit sarcinile la bucatarie. Eu am gatit la crock pot, iar Meri a prajiturit si a facut o ciorba radauteana.
Mai intai pregatim toate ingredientele.
Curatam legumele si le tocam cuburi, apoi le punem in vasul crock potului.
Peste ele asezam carnea portionata in bucati mai mici. Lasam si grasime pe carne si astfel nu mai adaugam ulei.
Punem pasta de rosii, condimentele si sarea si completam cu apa cat sa fie usor acoperite ingredientele.
Nu vom pune foarte multa apa, deoarece se vor mai forma vapori si pe timpul fierberii preparatului.
Asezam capacul peste vasul ceramic al crock potului, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul de gatire high, pentru 5 ore.
Nu ridicam capacul vasului si nu amestecam in vas, pe parcurs. Nu sunt necesare aceste operatii.
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, ridicam capacul si incercam carnea.
Daca este patrunsa bine, adaugam pastele si le amestecam cu restul ingredientelor.
Mai asezonam cu cele necesare, dupa gust: sare, piper,cimbru si lasam mancarea sa fiarba pana expira timpul.
La final, dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, presaram patrunjel verde, tocat.
A iesit o mancare gustoasa si foarte sanatoasa.