Capsunata mentolata

de Valclaudia in Bauturi, 1 Iun 2015 | 7272 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar tos
  • 2 fire menta prospata
  • 500 ml alcool de 90 grade
  • 500 ml tuica de casa (45-50 grade)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunata mentolata:

Curatam capsunile de codite, le spalam sub jet de apa rece si le taiem bucati (in fuctie de marimea acestora in sferturi sau jumatati).

Peste fructe punem zaharul si menta tocata, amestecam cu paleta de paste sa nu se zdrobeasca prea rau fructele.

Lasam amestecul deoparte de seara pana dimineata, obtinem astfel siropul de capsui.

Scurgem siropul de pe capsuni (fructele le-am pastrat pentru o prajitura pe care urmeaza sa o postez maine), apoi streuram siropul prin tifon si il amestecam cu alcoolul de 90 grade si tuica de casa.

Se pastreaza in sticle inchise ermetic pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunata mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

01.06.2015, 22:13

Super reteta trebuie preparata

Gicuta 1

02.06.2015, 07:19

Super!

Andra_Constantinescu 1

03.06.2015, 20:52

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]