Capsunata mentolata

de Valclaudia in Bauturi, 1 Iun 2015 | 5998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • 500 g zahar tos
  • 2 fire menta prospata
  • 500 ml alcool de 90 grade
  • 500 ml tuica de casa (45-50 grade)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsunata mentolata:

Curatam capsunile de codite, le spalam sub jet de apa rece si le taiem bucati (in fuctie de marimea acestora in sferturi sau jumatati).

Peste fructe punem zaharul si menta tocata, amestecam cu paleta de paste sa nu se zdrobeasca prea rau fructele.

Lasam amestecul deoparte de seara pana dimineata, obtinem astfel siropul de capsui.

Scurgem siropul de pe capsuni (fructele le-am pastrat pentru o prajitura pe care urmeaza sa o postez maine), apoi streuram siropul prin tifon si il amestecam cu alcoolul de 90 grade si tuica de casa.

Se pastreaza in sticle inchise ermetic pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsunata mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

01.06.2015, 22:13

Super reteta trebuie preparata

Gicuta 1

02.06.2015, 07:19

Super!

Andra_Constantinescu 1

03.06.2015, 20:52

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii ( fara drojdie)