Calzone(reteta de baza)

de - Andreea - in Pizza, 6 Ian 2013 | 4916 vizualizari

 

reteta o am dintr-o carte de bucate de aici din Italia...deci presupun ca e cea originala :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone(reteta de baza):

Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta.

Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si elastic.

Se pune la dospit,acoperit cu un prosop pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce a dospit,il mai framintam ptr citeva minute apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire.

Din aluat taiem 4 discuri de circa 15 cm diametru.pe jumatate din disc punem umplutura dorita.Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu virful degetelor sau cu ajutorul unei furculite ptr a fi sigur ca discul nu se va deschide.

Se da la cuptor.

TIPS-URI

1

umplutura poate varia dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone(reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

17.01.2013, 21:50

iti multumesc ptr aprecieri mena

gabriella221184 1

08.07.2013, 23:10

eu ador sa fac pizza o sa o incerc cu siguranta :-)

- Andreea - 1

08.07.2013, 23:37

Gabriella

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini calzone prajit