Caltabos muntenesc

de alilianaa in Mezel de casa, 2 Ian 2015 | 12130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g carne de porc
  • 200 g orez
  • o ceapa potrivita
  • sare, piper
  • 2 mațe groase
  • sare, piper, foi dafin ( pentru zeama)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos muntenesc:

Carnea se toaca. Se amesteca cu orezul ( spalat), ceapa tocata marunt, sare, piper. Se amesteca bine compozitia. Cu aceasta se umple cele doua mațe. Se leaga la capete ca sa nu iasa compozitia. Din loc in loc gaurim mațele cu un ac nefolosit, dar sters cu otet ( orezul prin fierbere isi mareste volumul si compozitia de asemenea si evitam ruperea matului). Acestea se pun intr-o cratita cu apa in care am pus putina sare, boabe de piper si o foaie de dafin. Lasam la fiert la foc mic cca o ora jumatate - doua ore. Cand este gata scoatem foaia de dafin.

Servim cu mamaliguta calda si smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos muntenesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caltaboş cu jumări~ reţetă ardelenească by mama