Calcan prajit cu sos de unt

de mihaelar63 in Peste, 7 Dec 2010 | 11249 vizualizari

 

Ma tenteaza pestele de orice fel cu conditia sa fie proaspat si bine gatit . Am achizitionat un calcan , destul de mititel , dar cu siguranta voi repeta experienta , a iesit prea bun !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc calcan [ 400 gr]
  • 2 linguri  faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei pt prajit
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zeama klamaie
  • sare
  • patrunjel verde
  • 2 catei usturoi
  • ardei , masline , ceapa verde - pt decor
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calcan prajit cu sos de unt:

  1. Calcanul se spala se condimenteaza cu sare si piper  , se pudreaza cu faina si se prajeste in ulei incins .
  2. Untul se topeste cu grija si se amesteca cu usturoi pisat , zeama de lamaie , sare si patrunjel tocat .
  3. Am servit calcanul cald cu sosul de unt deasupra insotit de cartofi prajiti si decorat cu ardei , masline , ceapa verde .

TIPS-URI

1

La prajit intoarceti calcanul cu mare grija cu o palet , fiind plat e fragil , in pericol sa se desfaca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calcan prajit cu sos de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ionix 1

09.12.2010, 11:55

este greu aşa-i... e mai greu când în casă trebuie să gătesc numai cu cărniţă şi eu postesc... eh, cu puţină voinţă şi credinţă reuşesc eu

jolygina 1

09.12.2010, 15:29

ce frumos ,mai pot lua si eu

mihaelar63 1

09.12.2010, 15:32

Jolygina esti invitata mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in sos de lamaie si capere