Calamar umplut

de simona72 in Fructe de mare, 21 Dec 2013 | 6925 vizualizari

 

Am fost sa ma aprovizionez cu peste proaspat de la Metro si erau acesti calamari mari care aratau tare bine...asa ca am zis sa iau si eu unul de proba. Asa ca reteta a fost de proba, a fost facuta cu ce am crezut eu ca merge si cu ce aveam prin frigider. A iesit delicioasa, pe cuvant de bucataras. Sigur voi repeta reteta...

 

INGREDIENTE

  • 1 calamar mare
  • pt umplut:
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 lingura de macrou afumat taiat marunt
  • 2-3 linguri de orez
  • pt sos:
  • 1 cescuta suc de rosii
  • 1 cescuta apa
  • 1 cescuta vin rosu(am avut eu), as fi preferat alb
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 mana de rosii chery
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamar umplut:

Calamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior.

Pt umplutura: taiem ceapa rosie marunt, o punem intr-un castronel, iar peste adaugam celelate ingrediente. Amestecam bine, iar cu compozitia rezultata umplem calamarul. Prindem marginile cu o scobitoare. Punem calamarul umplut intr-o tigaie sau wok cu marginile inalte, sa nu stropim tot aragazul si prajim calamarul pe ambele parti pt 3-4 minute.

Eu am preferat sa-l fac in vasul pt orez, asa ca am asezat calamarul in vasul pt orez, am adaugat sucul de rosii, apa, un praf de sare si piper. Din cand in cand intoarcem calamarul, iar dupa 20-25 minute, adaugam vinul, rosiile chery, zaharul, un strop de ulei de masline si busuiocul. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute.

Inainte sa fie servit am taiat capatul cu scobitoarea, am adaugat sosul in farfurie si gata.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ina 1

22.12.2013, 13:17

N-am gatit niciodata calamar
Dar imi place cum arata!

mihaelam90 1

22.12.2013, 16:54

Arata bine!

simona72 1

22.12.2013, 17:11

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Calamar umplut