...sau Buche de Noel, se mai numeste si Yule Log si este un desert traditional francez care se serveste in perioada Craciunului...delicios...
Blatul:
Punem la mixer ouale cu zaharul si vanilia si le mixam in jur de 20-25 de min pana isi tripleaza volumul. Punem faina lingura cu lingura(cu lingura de lemn) amestecand de jos in sus cu grija ca pandispanul sa nu se lase ci sa ramana tare. Intindem in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament, iar cu furculita facem in mijloc un zig zag pana la fund apoi nivelam frumos. Dam la cuptor la 175 grade pentru 20-25 de minute( nu umblam la cuptor). Scoatem pe un prosop ud bine stors, punem pandispanul cu foaia pergament cu tot pe prosop lasam 5 minute si apoi cat e caldut, ajutandu-ne de prosop il rulam. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi dam la rece.
Crema o facem din timp in felul urmator:
Punem pe foc intr-un vas mai mare laptele si frisca, topim in el si ciocolata. Mixam ouale cu zaharul si esentele, apoi faina si turnam in fir subtire in lapte. Lasam pe foc sa se ingroase in jur de zece minute si apoi dam la rece. Cand s-a racit facem untul crema si apoi il amestecam cu compozitia de ciocolata. Dam din nou la rece.
Cu zece minute inainte sa umplem rulada, aducem crema in casa si o lasam la temperatura camerei. Luam blatul, il derulam si apoi il ungem cu crema. Rulam la loc , taiem o bucata din care facem buturauga mai mica si acoperim cu ciocolata. Decoram cu fulgi de ciocolata si dupa dorinta cu ornamente( ciupercute, braduti).