Buttercream Roll

de deliciousflavours in Prajituri, 12 Feb 2012 | 4899 vizualizari

 

Desertul de azi trebuia sa fie Mississippi Mud Pie (prietenii stiu de ce :)), dar pentru ca n-am avut toate ingredientele si sincer nici chef sa merg la cumparaturi :P, a trebuit sa ma gandesc la altceva. Astfel ca am luat revistele primite de sarbatori si am inceput sa rasfoiesc...cand, am dat peste aceasta frumusete de rulada...Va spun sincer ca la inceput am fost foarte sceptica in ceea ce priveste crema, deoarece n-am mai facut acest gen de crema mai ales ca are mult unt in compozitie, dar.....imi placeee! :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:  

  • 45 gr unt/margarina
  • 3 oua (la temperatura camerei)
  • 90 gr zahar
  • 90 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

  Ingrediente crema:  

  • 150 gr ciocolata alba
  • 200 gr unt
  • 500 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 150 gr zahar praf
  • ½ pastaie de vanilie

  Pentru insiropat blatul:  

  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buttercream Roll:

Topim untul si lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul aprox 5 minute, incorporam treaptat cu o spatula faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Adaugam incet si untul racit. Turnam compozitia obtinuta

intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 15-20 minute. Va rezulta un blat mai subtirel J. Cand este gata il rasturnam pe un prosop de bucatarie, indepartam hartia de copt si rulam cu tot cu prosop. Punem deoparte si lasam sa se raceasca complet.

Punem apa si zaharul intr-un vas pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul si se ingroasa putin obtinand consistenta unui sirop. Lasam sa se raceasca.

Ciocolata o rupem bucatele si o topim pe baie de aburi. Cand este topita o luam de pe aburi, adaugam untul moale si incepem sa mixam. Treptat turnam laptele si continuam sa mixam. Adaugam zaharul praf si miezul de vanilie, amestecam pana la omogenizare.

Desfacem incet blatul si-l insiropam. Umplem cu ¾ din crema, rulam si imbracam cu restul de crema. Ornam cu fulgi de ciocolata.

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se lasa la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Buttercream Roll" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Kori 1

17.02.2012, 08:50

yaaam

ionela2682 1

26.02.2012, 10:56

deliciousflavours 1

28.02.2012, 13:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Dulce de mere